Mukaan toimintaan

Luonnossa kotonaan (LK) vahvistaa ja monipuolistaa toimipaikan luontoliikuntaa sekä luonto- ja ympäristökasvatusta. LK on myös hyvä tapa profiloitua ulkoilmaelämää painottavaksi toimijaksi! Mukaan voi lähteä koko päiväkoti tai sen yksittäinen ryhmä tai perhepäivähoitaja. Alla on ohjeet hakuprosessiin. Edellytämme, että toimipaikka on toiminut LK kriteerien suuntaisesti vähintään puoli vuotta ennen hakemuksen laatimista. 

Toimi seuraavasti:

– Ole yhteydessä Luonnossa kotonaan -yhdistykseen: luonnossakotonaanry@gmail.com, p. 040-586 5680 (Carita Vilamo-Nurmi, puheenjohtaja)

– Osallistu LK peruskurssille. Kaksipäiväinen (15 x 45 min) kurssi on avoin kaikille kasvatus- ja opetusalan ammattilaisille avoin. Kurssi antaa hyvän kuvan LK -toiminnasta ja sen perusteista ja tukee samalla kaikkea lasten luontotoimintaa. Tule mukaan innostumaan ja hakemaan uusia virikkeitä. 

– Tee opintokäynti jo toiminnassa olevaan LK toimipaikkaan. Näe ja kuule LK -toiminnasta toimipaikan arjessa ja käy keskustelua LK -konkareiden kanssa. Opintokäyntipaikat on merkitty *:llä ja löydät ne täältä: Yhteystiedot. Tutustu myös: Ohjeistus opintokäyntiin.

– Kohti LK -verkoston jäsenyyttä: hakulomakkeen täyttämisen aika.
Edellytyksenä on, että puolet toimipaikan kasvatusvastuullisista henkilöistä on suorittanut LK peruskurssin ennen hakulomakkeen täyttämistä. (Perhepäivähoitajan tulee käydä kurssi ennen hakulomakkeen täyttämistä.)

Ohjeita hakulomakkeen täyttämiseen:
– Toimipaikalle (päiväkoti, perhepäivähoitaja) on oma hakulomake ja päiväkodin yksittäiselle ryhmälle oma. Yksittäisen ryhmän hakemukseen edellytämme toimipaikan johtajan lausuntoa liitteeksi.
– Tutustu toimipaikan tai ryhmän hakulomakkeesta laadittuun tiivistelmään: toimipaikan / ryhmän hakulomakkeen tiivistelmä.
– Laadi vastaukset hakulomakkeen kysymyksiin etukäteen, jolloin itse sähköisen hakulomakkeen täyttäminen on helppoa. Hakemusta ei voi välitallentaa vaan se täytetään kerralla.
– Laadi hakemuksen tekstit kuvaten konkreettisesti arkeanne. Keskustelkaa kuvauksista työyhteisössä eli hyödyntäkää hakuprosessi myös toiminnan kehittämisen kannalta. Hakuvaiheessa toiminnan ei tarvitse olla ”erinomaista” vaan kehittymiselle saa jäädä sijaa ja kehittymisen paikat on hyvä tunnistaa ja kuvata. Kun hakemusteksti on valmis, tarkista vielä, että ulkopuolinen lukija sen perusteella aidon ja oikean kuvan toiminnastanne. 

Sähköinen Toimipaikan hakulomake löytyy tästä.

Sähköinen Ryhmän hakulomake löytyy tästä. 

Hakemusten käsittely:

– Hakemukset käsitellään Luonnossa kotonaan ry:n hallituksen kokousaikataulun mukaan.

– Hakemusten tulee olla saapuneina kaksi viikkoa ennen kokousta.
– Hakijoille ilmoitetaan päätöksestä kahden viikon sisällä kokouksesta.
– 2024 kokoukset ovat pääsääntöisesti kuukauden ensimmäisenä maanantaina.